Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvyšuje sa množstvo požiarov, meteorológovia upozorňujú na sucho

.redakcia .slovensko

Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) zvýšil pre nárast požiarov v prírode svoju hliadkovaciu činnosť v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov. Hasiči sa zameriavajú najmä na rizikové miesta.

Zvyšuje sa množstvo požiarov, meteorológovia upozorňujú na sucho Martin Medňanský/SITA Pohľad na Chránenú krajinnú oblasť Malé Karpaty.

príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) vykonávajú monitoring v rámci okresu, určujú si presnú trasu a vyhľadávajú najohrozenejšie stanoviská. „V prípade porušenia zákona môžu na mieste udeliť blokovú pokutu do výšky 100 eur. V priestupkovom konaní sa jej výška môže vyšplhať až na 331 eur, v prípade právnickej osoby či fyzickej osoby podnikateľa až na 16 596 eur,“ upozornila Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. 

V prípade potreby sú schopní okamžite zasiahnuť, uhasiť požiar a udalosť riešiť pokutou či slovným napomenutím.

Prezídium HaZZ vyzýva občanov, aby rešpektovali čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru, keď sa zakazuje opekať, grilovať či zakladať oheň na lesných pozemkoch a ich ochrannom pásme 50 metrov, a to aj na vyhradených miestach.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite