Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V stredu sa začnú na základných školách zápisy, tentokrát bez budúcich prvákov

.redakcia .slovensko

Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.

V stredu sa začnú na základných školách zápisy, tentokrát bez budúcich prvákov Martin Medňanský/SITA

dôvodom takýchto nezvyčjných zápisov sú opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu koronavírusu, informuje ministerstvo školstva na svojom webe.

„Konkrétne termíny zápisov určí zriaďovateľ s tým, že ich budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,“ uviedol rezort školstva. 

Zápis je podľa rezortu školstva možné uskutočniť viacerými spôsobmi, napríklad elektronicky, prostredníctvom formulára alebo papierovou formou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite