Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Čaputová súhlasí s opatreniami proti koronavírusu, ktoré vláda prijala

.redakcia .slovensko

Opatrenia, ktoré vláda zaviedla počas Veľkej noci, sú podľa prezidentky správne. Súčasnú krízu vidí aj ako príležitosť niečo sa naučiť a posunúť sa vpred, rozvoj slovenskej vedy by mal podľa nej ostať aj po ukončení pandémie prioritou.

Prezidentka Čaputová súhlasí s opatreniami proti koronavírusu, ktoré vláda prijala facebook Zuzana Čaputová/Prezidentský palác

opatrenia, ktoré zaviedla vláda na šesť dní počas veľkonočných sviatkov, sú podľa prezidentky správne a nemá problém ani s tým, že dodržiavanie nariadení bude kontrolovať polícia a armáda. „Táto cesta je legitímna a je prirodzené, že dodržiavanie týchto pravidiel bude kontrolovať polícia. Ozbrojené sily budú mať len úlohu výpomoci,“ povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová počas mimoriadnej relácie odvysielanej v TV Markíza. Ocenila aj výpomoc príslušníkov armády pri kontrolách na hraniciciach, organizácii odberných miest pred nemocnicami aj v karanténnych zariadeniach.

Ako prezidentka je Zuzana Čaputová zároveň aj najvyššou veliteľkou Ozbrojených síl Slovenskej republiky, preto priebežne komunikuje aj s ministrom obrany Jaroslavom Naďom. Overovala si uňho aj mieru a opodstatnenosť nasadenia armády v rómskych osadách.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite