Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kičura sa ohradil voči Matovičovým zisteniam, je pripravený odísť

.ivana Šalgová .slovensko

Predseda Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura bol dnes predvedený na NAKA. Vypovedal kvôli nákupom testov na prítomnosť koronavírusu. K financovaniu kúpy bytov, ktoré si jeho syn kúpil v historiskom centre Bratislavy, sa nechcel vyjadriť.

Kičura sa ohradil voči Matovičovým zisteniam, je pripravený odísť Jana Birošová/SITA

Kičura sa ohradil voči vyhláseniam nového premiéra Igora Matoviča. Testy, ktoré Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) zakúpila sú podľa neho vo vyhovujúcej kvalite a dodávateľská firma z Číny dodá všetky potrebné dokumenty o ich atestácii. 

Predseda Správy štátnych hmotných rezerv je podľa svojich vyjadrení pripravený na to, že ho vláda na svojej schôdzi odvolá a vo svojej funkcii ostávať ani nechce. „Nechcem tu ostať. Ak pod vedením premiéra Petra Pellegriniho alebo Fica, ale inak nie,“ povedal s tým, že vláda mu nedôveruje na základe toho, že mu dal premiér označenie „Ficov priateľ“.

Igor Matovič sa v nedeľu po návšteve SŠHR vyjadril, že Kičura konal nehospodárne, ohrozujúc verejný záujem aj zdravie obyvateľov.

„Po tejto kontrole pán predseda správy SŠHR nepožíva našu dôveru, zajtra na zasadnutí vlády požiadam ministra hospodárstva, aby dal návrh na odvolanie predsedu Kajetána Kičuru z funkcie.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite