Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka prijala demisiu vlády Petra Pellegriniho

.redakcia .slovensko

V piatok večer prijala v Prezidentskom paláci z rúk premiéra Petra Pellegriniho prezidentka SR Zuzana Čaputová demisiu doterajšej vlády. Nový kabinet pod vedením Igora Matoviča vymenuje v sobotu.

Prezidentka prijala demisiu vlády Petra Pellegriniho Branislav Bibel/SITA

vládu Petra Pellegriniho tvorili strany Smer-SD, SNS a Most-Híd. Kabinet vystriedal tretiu vládu Roberta Fica, ktorá odstúpila po protestoch vyvolaných vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

„Vážené panie ministerky, páni ministry, bolo mi cťou stáť na čele vlády, ktorej ste boli súčasťou,“ povedal vo svojom záverečnom príhovore odchádzajúci premiér Peter Pellegrini. Vládu podľa neho odvzdávajú na pokraji fyzických aj psychických síl vo veľmi náročných časoch. 

Pellegrini sa ujal premiérskej funkcie takmer presne pred dvoma rokmi v čase, keď Slovenskom otriasali masové protesty. „Pozitívne môžem hodnotiť skutočnosť, že v čase, keď ste viedli vládu, došlo k viacerým pozitívnym zmenám. Krajina zaznamenala stabilný hospodársky rast, nezamestnanosť sa znížila, mali sme relatívne nízku mieru chudoby a príjmových nerovností.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite