Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavný súd dal súhlas s väzbou u piatich obvinených sudcov, nesúhlasil pri ôsmich

.redakcia .slovensko

Ústavný súd SR vo štvrtok vyslovil súhlas so vzatím do väzby u piatich z celkovo 13 sudcov, ktorých v stredu polícia zadržala a sú obvinení z korupčných trestných činov. U ôsmich obvinených sudcov súhlas na ich väzobné stíhanie, o ktoré žiadal generálny prokurátor, súd nedal.

Ústavný súd dal súhlas s väzbou u piatich obvinených sudcov, nesúhlasil pri ôsmich SITA/Marek Lukáč Predseda ústavného súdu Ivan Fiačan.

po neverejnom zasadnutí pléna ÚS o tom novinárov informoval predseda ÚS Ivan Fiačan. Ktorých konkrétnych sudcov sa súhlas s väzbou týka, však neuviedol.

Ich mená by mali byť známe dnes ráno po tom, ako budú rozhodnutia doručené obvineným sudcom, ich právnym zástupcom a prokuratúre. Korupčná kauza sa týka správ, ktoré polícia našla v telefóne podnikateľa Mariána Kočnera.

„U tých sudcov, u ktorých nebol daný súhlas, rozhodnutie ústavného súdu znamená, že sú aj naďalej stíhaní, len nie väzobne,“ uviedol Fiačan.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite