Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS posiela otvorené listy. Chce zabrániť navýšeniu ceny za Národný futbalový štadión

.redakcia .slovensko

Strana SaS pošle otvorené listy na Protimonopolný úrad SR, Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Európsku komisiu (EK). Žiada, aby neodsúhlasili zvýšenie ceny za Národný futbalový štadión. Na tlačovej konferencii strany to uviedol expert strany pre šport Ivan Husár.

SaS posiela otvorené listy. Chce zabrániť navýšeniu ceny za Národný futbalový štadión Branislav Bibel/SITA

strana SaS sa obáva, že ministerka školstva Martina Lubyová (SNS) odobrí tento týždeň dodatok k zmluve, ktorým sa cena štadióna zvyšuje. 

„Ivan Kmotrík postavil štadión a rozhodol sa ho odpredať štátu. Žiada ale navýšenie o 24 miliónov eur. Vláda mu to nedávno schválila a túto transakciu si chce Martina Lubyová nechať posvätiť u troch úradov – Protimonopolný úrad, Úrad pre verejné obstarávanie a Európska komisia,“ povedal médiám Ivan Husár z SaS. Ako strana preto týmto úradom posielajú otvorené listy so žiadosťou, aby navýšenie neodsúhlasili.

Projekt a dôvody navýšenia posúdila firma KPMG, ktorá dostala za vypracovanie analýzy 1,4 milióna eur. Tá posúdila, že projekt je zrejme drahší, ale nevydala stanovisko, podľa ktorého by sa malo ministerstvo riadiť.

„Účelom správy je výlučne kategorizácia a sumarizácia nákladov podľa ich povahy a potvrdenie, či tieto náklady boli podľa predložených podkladov NFŠ preukázateľne vynaložené,“ povedal predseda SaS Richard Sulík. Firmu KPMG ako autora správy zároveň kritizuje za to, že si za pár desiatok hodín vypýtala až 1,4 milióna eur.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite