Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Progresívne Slovensko podľa TIS v kampani zneužilo facebookové konto prezidentky

.redakcia .slovensko

Nezisková organizácia Transparency International Slovensko upozornila na neférové taktiky strany Progresívne Slovensko pri cielení reklamy na sociálnej sieti Facebook. Pri cielení svojich inzerátov vraj strana zneužila aktuálne kontakty profilovej stránky prezidentky Zuzany Čaputovej.

Progresívne Slovensko podľa TIS v kampani zneužilo facebookové konto prezidentky Jana Birošová/SITA

politická reklama Progresívneho Slovenska (PS) bola cielená na fanúšikov stránky prezidentky. Transparency Interantional Slovensko (TIS) poukazuje napríklad na minulotýždňový status lídra PS Michala Trubana s reakciami Andreja Danka na blokádu parlamentu. 

„Reklamu je možné takto nastaviť len vtedy, ak disponujete administrátorskými právami k dotyčnej stránke (resp. tá vám prístup ku kontaktom umožnila), čo nám potvrdil aj zamestnanec Facebooku,“ píše nezisková organizácia, ktorá podrobne sleduje celý priebeh predvolebnej kampane a upozorňuje aj na netransparentné financovanie či iné prešľapy politických strán.

PS reagovalo tým, že strana počas kampane cieli aj na skupiny, ku ktorým sa dostala počas predošlých kampaní koalície PS/Spolu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite