Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava zriadila pozíciu stavebného ombudsmana, stal sa ním Jaroslav Pavlovič

.redakcia .slovensko

Úlohou ombudsmana, ktorého v piatok predstavil primátor Bratislavy Matúš Vallo, bude poskytovať obyvateľom poradenstvo pri ochrane verejných záujmov dotknutých výstavbou, ako aj chrániť záujmy mesta v tejto oblasti.

Bratislava zriadila pozíciu stavebného ombudsmana, stal sa ním Jaroslav Pavlovič SITA/Branislav Bibel Jaroslav Pavlovič

proces povoľovania a realizácie stavieb je podľa hlavného mesta v súčasnosti komplikovaný, upravený mnohými predpismi a mnohí obyvatelia sa v ňom môžu cítiť strateno. „My potrebujeme niekoho, kto bude bojovať za práva ľudí, čo sa týka stavebných procesov. Kto sa zároveň do toho vyzná a má autoritu,“ vyhlásil primátor. 

Funkcia ombudsmana podľa jeho slov bude väčšinou o informovaní ľudí o tom, aké sú ich práva a povinnosti, keď sa v ich okolí deje stavebná činnosť. Úlohou ombudsmana preto bude pomôcť obyvateľom porozumieť povoľovacím procesom a vysvetliť ich práva, pokiaľ sa cítia byť výstavbou dotknutí. Mesto tým zároveň tým dostane podnety. „Hlavné mesto nie je stavebným úradom, ale chce byť informované, či sa na jeho území deje niečo, čo je v rozpore so zákonom,“ podotkol Vallo.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite