Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenskí branci „robia poriadok“ v rómskych osadách. Oporu v zákone nemajú

.michal Oláh .slovensko

Popri incidentoch vo Važci a Richnave, kotlebovskom vyčíňaní a rozklade prokuratúry nenápadne posilňujú v jadre slovenského extrémizmu Slovenskí branci.

Slovenskí branci „robia poriadok“ v rómskych osadách. Oporu v zákone nemajú FACEBOOK.COM/SLOVENSKÍ BRANCI

v predvečer Štedrého dňa prišla skupina uniformovaných mužov s vysielačkami a psami „obnoviť poriadok“ do obce Jánovce. 

„Obnovíme poriadok – povolali sme našu domobranu. Tam, kde iní dlho sľubovali a robili si len politickú agendu pred voľbami, my ideme reálne konať a obnovíme poriadok. Prostredníctvom národnej dobrovoľnej občianskej domobrany – Slovenskí branci, zastavíme eskaláciu napätia,“ píšu na svojom facebookovom profile nad fotkami mužov vo vojenských maskáčoch. 

Nami oslovení terénni sociálni pracovníci z tejto obce o žiadnych vážnych konfliktoch medzi majoritou a rómskou minoritou nevedia. Branci tvrdia, že pozvanie prišlo aj od samotných Rómskych hliadok (MOPS), tie o žiadnom pozvaní do Jánoviec nič nevedia. Branci preto po exhibícií uniforiem a po rozhovoroch s miestnym obyvateľstvom odišli. 

V samotnej obci žije asi sedemsto chudobných Rómov, podľa odhadov miestnych obyvateľov je ich až tristo bez trvalého pobytu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite