Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Video z Trnkovej kancelárie: Počiatek prosí generálneho prokurátora o lepší marketing

.redakcia .slovensko

Skrytá kamera, ktorú zrejme nainštaloval v kancelárii generálneho prokurátora Marian Kočner, zaznamenala stretnutie Dobroslava Trnku s vtedajším ministrom financií za Smer Jánom Počiatkom. Dohadujú sa spolu na tom, aké vyjadrenie má dať Trnka, aby minister vyzeral lepšie v kauze Lemikon.

Video z Trnkovej kancelárie: Počiatek prosí generálneho prokurátora o lepší marketing Ján Slovák/SITA Ján Počiatek bol ministrom financií počas rokov 2006 až 2010 a ministrom dopravy v rokoch 2012 až 2016.

nahrávka z Kočnerovho archívu zaznamenáva stretnutie, ktoré sa pravdepodobne uskutočnilo v januári 2009. Vtedajší generálny prokurátor a minister financií spolu rozoberali kauzu Tiposu, pri ktorej išlo o spor s firmou Lemikon. Rozhovor trval asi trištvrte hodiny a našiel sa v Kočnerovom dome v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka.

„Kočnerov archív ukazuje, že Slovensko nemalo sedem rokov generálneho prokurátora, ale otroka Mariana Kočnera a poskoka politikov. Dobroslav Trnka namiesto toho, aby vyšetroval vážne prepojenia organizovaného zločinu na politikov, korupciu kryl podľa toho, ako to chcel jeho kamarát Kočner alebo ako si to objednali jednotliví politici,“ píše na margo ďalšej nahrávky

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite