Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zo spájania nič nebude. Kotleba odišiel Harabinovi z tlačovky

.ivana Šalgová .slovensko

ĽS NS a strana Vlasť do volieb spoločne nepôjdu. Harabin však vyzval na vytvorenie bloku „normálnych strán“. Za také považuje Smer, SNS, Sme rodina a ĽS NS.

Zo spájania nič nebude. Kotleba odišiel Harabinovi z tlačovky Jana Birošová/SITA

rokovania o spájaní sa skončili fiaskom. Marian Kotleba na stretnutie priniesol memorandum, ktoré s jeho stranou podpísali ďalšie štyri národné a kresťanské strany. Harabin si ho však podľa svojich slov nemohol vopred naštudovať. 

„Nemyslíme si, že ultimáta a časové alebo akékoľvek iné diktáty sú výrazom snahy o jednotu. Práve naopak, je to agresívna komunikácia. My na nikoho z národného bloku, komu ide o normálne Slovensko, nebudeme útočiť, ale myslíme si, že jedným zo znakov normálneho života v našej vlasti je komunikácia bez ultimát a diktátov,“ vyjadril sa Harabin.

Zároveň vylúčil predvolebnú koalíciu s ĽS NS a zdôraznil, že v prezidentských voľbách získal o 100-tisíc hlasov viac ako Kotleba.

„Preto pôjdeme do volieb samostatne – ako možnosť pre takto zameraných vlastencov, ale nie proti nikomu, komu ide o normálne Slovensko,“ uviedol Harabin.

nedohodli sa, lebo Smer a SNS

Marian Kotleba tvrdí, že nie je z výsledku sklamaný, ale snažil sa robiť všetko pre to, aby sa dohodli. 

„Dali sme naozaj to srdce na stôl a prišli sme sem, aby sme naozaj ukázali, že to nie je o žiadnom egu a že to nie je o tom, že by sme si kládli nejaké podmienky. K dohode nedošlo a to je všetko,“ povedal líder ĽSNS.

„Skupiny ich voličov sú podľa Kotlebu tak rozdielne, že ak by sa aj strany v predvolebnom zápase spojili, Slovensku by to nič dobré neprinieslo.“

Kameňom úrazu má byť podľa slov oboch lídrov rozdielny postoj k súčasným vládnym stranám Smer a SNS. Kým Harabin vidí možnosť spolupráce s týmito stranami, Kotleba to odmieta. 

„Jednou z počiatočných podmienok bola užšia spolupráca so stranami Smer a SNS. My sme akúkoľvek integráciu s týmito stranami odmietli,“ povedal o priebehu rokovania Kotleba. 

Skupiny ich voličov sú podľa Kotlebu tak rozdielne, že ak by sa aj strany v predvolebnom zápase spojili, Slovensku by to nič dobré neprinieslo. „So stranou Vlasť sme sa, žiaľ, nakoniec na spoločnom postupe nedohodli,“ dodal Kotleba. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Zo spoločnej tlačovej konferencie asi v jej polovici Kotleba v chvate odišiel. Nepáčilo sa mu, že Harabinova strana poslala médiám vyhlásenie o krachu rokovaní ešte pred začiatkom tlačovej konferencie. Kotleba dodal, že má ďalší program a nečakal, že Harabin bude rozprávať tak dlho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite