Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Glváč končí ako podpredseda NR SR. Vyhol sa tým odvolávaniu

.ivana Šalgová .slovensko

Martin Glváč oznámil, že sa vzdáva funkcie podpredsedu Národnej rady SR a je pripravený vzdať sa aj členstva vo výbore pre kontrolu Vojenského spravodajstva. Rovnaký meter ale očakáva aj od opozičných poslancov.

Glváč končí ako podpredseda NR SR. Vyhol sa tým odvolávaniu Jana Birošová/SITA 29. október 2019 Bratislava: Podpredseda parlamentu Martin Glváč na pred začiatkom hlasovania o otvorení mimoriadnej schôdze, na ktorej ho chceli opoziční poslanci odvolať prvýkrát.

po viac než týždni mlčania svoj odchod Glváč oznámil statusom na sociálnej sieti. „Takéto šialenstvo a nechutné útoky ma ako krajského predsedu motivujú, aby sme ako strana boli čo najúspešnejší. Záleží mi na tom, aby SMER-SD v budúcoročných voľbách zvíťazil a aj preto som sa rozhodol dnes vzdať funkcie podpredsedu NR SR,“ napísal.

Urobil tak len krátko po tom, ako predseda opozičného OĽaNO informoval, že sa mu podarilo vyzbierať dosť podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej sa chceli opätovne pokúsiť Glváča odvolať. 

Tentokrát sa to podľa Igora Matoviča malo podariť, keďže spoluprácu prisľúbil aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár.  Matovič nechal na sociálnej sieti predsedovi Smeru odkaz: „Je čas uznať prehru a mafoša stiahnuť ešte pred schôdzou.“ 

Vzhľadom na vyjadrenia predstaviteľov Mosta-Híd je možné, že ďalšia snaha o odvolanie Martina Glváča by bola úspešná. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár po stredajšom stretnutí s Glváčom povedal, že strana podporí otvorenie prípadnej mimoriadnej schôdze a pravdepodobne zahlasuje aj za jeho odvolanie. Ešte však o tom budú v klube hovoriť.

„Stále čakám na vyjadrenie pána podpredsedu Národnej rady. Mám od neho prísľub, že sa vyjadrí,“ povedal Pellegrini.

Ak by bola šanca na otvorenie schôdze, podľa slov podpredsedu parlamentu Martina Klusa by ju podporili aj v jeho domovskej SaS. Rovnaký názor mal aj nezaradený poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Spolu Miroslav Beblavý.

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

To, že by mal Glváč odstúpiť, si myslela aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Povedala to na stredajšom brífingu s tým, že ide predsa len o vysokú funkciu v zákonodarnom zbore.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite