Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner opäť pred súdom. Zmenky popreli ďalší svedkovia

.redakcia .slovensko

František Mojto a Milan Fiľo pred súdom vypovedali, že o údajných miliónových zmenkách, ktorými operoval Kočner s Ruskom, nevedeli.

Kočner opäť pred súdom. Zmenky popreli ďalší svedkovia SITA/Branislav Bibel Pojednávanie v kauze zmeniek pokračuje druhým dňom za sebou. Aj dnes predviedli Mariana Kočnera.

obvinený Marian Kočner sedí v pojednávacej miestnosti už tradične medzi svojimi advokátmi. Pavol Rusko požiadal o konanie v jeho neprítomnosti, čomu súd vyhovel. Obaja obžalovaní v tejto kauze ešte spolu na súde neboli ani raz.

Mojto pracoval pre firmu Telefilm Eurokim, ktorá poskytla Markíze pôžičku ešte v časoch, keď bola v televízii spoločníčkou Sylvia Klaus-Volzová. 

Obžaloba zároveň predvolala ako svedka novinárku Ninu Sobotovičovú, ktorá počas svojho štúdia urobila rozsiahly rozhovor s aktérmi v kauze Gamatex, ktorá predchádzala údajnému podpisu zmeniek. 

Mojto pracoval v 90. rokoch pre filmu Telefilm Eurokim, ktorá vtedy poskytla televízii pôžičku. Neskôr ju vyplatil už vypočutý Ján Kováčik.

Fiľo je podnikateľ, ktorý mal kedysi v Markíze podiel.

„Jednoznačne nie,“ povedal Fiľo svedok na otázku, či niekedy od Ruska alebo Kočnera počul o tom, že by sa mala Markíza predať za 500 miliónov korún. Na pojednávaní uviedol, že on sa staral iba o svoju pohľadávku.

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

Podľa jeho slov neprichádzal do kontaktu ani s Pavlom Ruskom. „Nikdy som sa cielene nikoho nepýtal na pozadie. Sústredil som sa na jednu jedinú vec, môj zmluvný vzťah na vysporiadaní pohľadávky.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite