Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum o rozvodovosti: Neveru vnímajú najcitlivejšie mladí

.michal Oláh .slovensko

Takmer tretina manželstiev sa končí rozvodom. Prieskumná agentúra Go4insight vypracovala pre .týždeň exkluzívny prieskum o vnímaní príčin rozvodovosti. Tu sú výsledky.

Prieskum o rozvodovosti: Neveru vnímajú najcitlivejšie mladí UNSPLASH Neveru považujú za najväčší problém krachu vzťahov najmä mladí ľudia.

rozvodovosť na Slovensku dlhodobo klesá. Podľa údajov Štatistického úradu SR bol vlani index rozvodovosti 30,7 percenta, čo znamená, že zo 100 sobášov zaniklo vyše 30 rozvodom. Ide o najnižšie číslo od roku 1994. Rozvodovosť na Slovensku vrcholila v roku 2006, keď takmer každé druhé manželstvo skončilo takouto odlukou. Odvtedy sa situácia rok čo rok zlepšuje.

nevera po slovensky

Z výsledkov prieskumu vyplýva, že Slováci považujú za najčastejšie príčiny rozvodov neveru (69 %), alkoholizmus a problémy s drogami (60 %) či finančné ťažkosti (56 %). Druhú trojicu príčin kopírovali vzťahové problémy ako domáce násilie, neochota komunikovať a nedostatok času a pozornosti zo strany partnera. 

Pri pohľade na vekové rozloženie respondentov, ktorí považujú neveru za najzávažnejší problém, vychádza, že paradoxne to ako ústredný problém najviac vnímajú mladí ľudia do dvadsaťštyri rokov. 

Oslávte s nami 30 rokov slobody. Bez nezávislých médií nie je slobodná žiadna krajina. Podporte nás kúpou digitálneho predplatného za výnimočnú cenu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite