Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jankovská by mala zvážiť prerušenie funkcie sudkyne, hovorí predsedníčka Súdnej rady Praženková

.redakcia .slovensko

Mala by tak urobiť z dôvodu zachovania dôvery verejnosti v justíciu, jej nestrannosť a nezávislosť. Lenka Praženková zároveň odsúdila korupciu v slovenskej justícií. TASR o tom informovala hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

Jankovská by mala zvážiť prerušenie funkcie sudkyne, hovorí predsedníčka Súdnej rady Praženková Branislav Bibel/SITA

„Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková ostro odsudzuje akékoľvek korupčné správanie, ku ktorému by došlo v slovenskom súdnictve. Korupciu sudcov považuje za absolútne neprijateľný stav, proti ktorému treba nekompromisne zasiahnuť,“ uvádza sa v stanovisku Súdnej rady na margo údajnej medializovanej komunikácie Marianom Kočnerom a bývalou štátnou tajomníčkou rezortu spravodlivosti za Smer–SD Monikou Jankovskou.

Praženková zároveň uvádza, že v prípade, že orgány činné v trestnom konaní potvrdia pravosť informácií v zverejnenej komunikácii, by malo dôjsť k vzneseniu obvinenia voči konkrétnym osobám.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite