Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd rozhoduje o Mazurekovom extrémizme

.redakcia .slovensko

Trojčlenný senát Najvyššieho súdu sa na verejnom zasadnutí začal zaoberať prípadom poslanca za ĽS NS Milana Mazureka, ktorý je obžalovaný z extrémistických trestných činov.

Najvyšší súd rozhoduje o Mazurekovom extrémizme Jakub Julény/SITA

poslanec Národnej rady sa na odvolacie konanie dostavil v sprievode predsedu ĽS NS Mariana Kotlebu a viacerých stúpencov strany. 

Najvyšší súd sa zaoberá Mazurekovým odvolaním aj dovolaním prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči minuloročnému rozsudku Špecializovaného trestného súdu. Ten poslanca ĽS NS odsúdil na peňažný trest vo výške 5 000 eur. Ak by ho nezaplatil, hrozilo by mu polročné väzenie. Verdikt nebol právoplatný.

Milan Mazurek čelil obžalobe z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia súbežne s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite