Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záchrankový tender vyvolal podozrenia. Krajčí chce mimoriadny výbor

.redakcia .slovensko

Pre sporné výberové konanie na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancií záchrannej zdravotnej služby chce podpredseda výboru pre zdravotníctvo Marek Krejčí zvolať mimoriadny parlamentný výbor.

Záchrankový tender vyvolal podozrenia. Krajčí chce mimoriadny výbor Marek Mrviš/SITA

na mimoriadnom výbore by sa podľa neho mala zúčastniť aj ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská a predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Tomáš Haško. 

Podľa Krajčího je úplne evidentné, že štyria z piatich členov výberovej komisie boli v konflikte záujmov. „Dvaja z nich boli priamo z ministerstva zdravotníctva, jeden predtým jednoznačne spolupracoval so spoločnosťou, ktorá tento tender vyhrala a bude prevádzkovať najviac bodov zdravotnej záchrannej služby,“ uviedol poslanec opozičnej OĽaNO. 

„Úlohou zdravotníckeho výboru je aj to, aby sa o takýchto nejasnostiach a pochybnostiach diskutovalo a hľadalo sa riešenie.“

Ďalší štyria členovia zdravotníckeho výboru podľa neho žiadajú o mimoriadny výbor tiež. Myslí si navyše, že na Slovensku je dostatok iných odborníkov, ktorí by mohli byť členmi takejto komisie.

Predseda zdravotníckeho parlamentného výboru Štefan Zelník z SNS v reakcii pre TASR uviedol, že sa takémuto riešeniu vôbec „nebráni“ a ak to bude potrebné, mimoriadny výbor zvolá.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite