Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vzniká nové maďarské hnutie, zakladajú ho aj členovia SMK

.redakcia .slovensko

Na Slovensku vzniká nové maďarské hnutie s názvom Összefogás-Spolupatričnosť. Zakladajú ho aj dvaja členovia SMK - Edit Bauer a Örs Orosz. Pre TASR to potvrdil tlačový tajomník mimoparlamentnej SMK Róbert Králik.

Vzniká nové maďarské hnutie, zakladajú ho aj členovia SMK Martin Medňanský/SITA

splnomocnenec prípravného výboru hnutia Szabolcs Mózes o novom hnutí povedal: „Maďarskí voliči chcú zmenu a spojenie maďarských síl, ktorú Most-Híd a SMK nevedeli priniesť. Preto sme v týchto dňoch začali so zbieraním podpisov pre registráciu hnutia Összefogás-Spolupatričnosť. Naším cieľom je zabezpečenie maďarského zastúpenia v parlamente a zmena vlády v prospech slušného Slovenska.“

Zakladatelia hovoria, že za hnutím sú ľudia mladšej a strednej generácie, doposiaľ pôsobiaci prevažne v občianskej sfére. „K iniciatíve sa ako členovia prípravného výboru symbolicky pridali aj dvaja renomovaní bývalí politici, reprezentanti dvoch názorových prúdov: bývalá úspešná poslankyňa Európskeho parlamentu Edit Bauer a bývalý ponovembrový podpredseda vlády Gábor Zászlós,“ dodal Mózes.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite