Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini ide opäť proti Ficovi. Zákaz adopcií detí homosexuálmi v ústave nechce

.nicol Tomečková .slovensko

Peter Pellegrini povedal, že v krajine máme dosť iných problémov, čím sa postavil priamo proti svojmu straníckemu šéfovi, ktorý chce dať zákaz adopcií do ústavy. Robert Fico označil možnosť, že by si homosexuáli adoptovali deti za zvrátenosť.

Pellegrini ide opäť proti Ficovi. Zákaz adopcií detí homosexuálmi v ústave nechce Marko Erd/SITA

v relácii RTVS O 5 minút 12 premiér Peter Pellegrini povedal, že „máme v krajine dostatok iných problémov“, čím vyjadril nesúhlas so zámerom Roberta Fica zakotviť do ústavy zákon, ktorý by homosexuálnym párom znemožnil osvojiť si deti.

„K týmto témam by sme mali pristupovať len keď tu je silná spoločenská objednávka,“ povedal Pellegrini s tým, že je podľa neho otázne, či sú takéto témy akútne, alebo budú skôr využité na politické súperenie.

Robert Fico v marci tohto roku tvrdil, že chce už spomínaný návrh ústavného zákona predložiť do parlamentu po prezidentských voľbách. Odvtedy prešla dlhá doba a Fico s touto témou prišiel znova až v polovici augusta. 

„Ďalším dôkazom, že vzťah Petra Pellegriniho a Roberta Fica sa triešti, je stratifikácia nemocníc.“

To, že poslancov Smeru naďalej zaujíma téma adopcií detí homosexuálnymi pármi, oznámil na svojom facebookovom účte prostredníctvom krátkeho videa s komentárom, že jednou z tém, ktoré Smer zaujíma je „možnosť doplnenia Ústavy SR o vetu zo zákona o rodine, že deti si môžu adoptovať len manželia a tak predchádzať zvrátenostiam typu adoptovania si detí homosexuálnymi pármi“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite