Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vallo: Policajná stanica na Obchodnej bude kontaktným centrom i zónou bezpečia

.redakcia .slovensko

Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy vo štvrtok oficiálne otvorili novú stanicu mestskej polície. Jej zriadenie je reakciou na fakt, že ulica patrí medzi najintenzívnejšie nočné zóny v Bratislave a v posledných rokoch je spájaná s negatívnymi spoločenskými prejavmi.

Vallo: Policajná stanica na Obchodnej bude kontaktným centrom i zónou bezpečia SITA/Branislav Bibel

ukázalo sa, že len navýšenie počtu a frekvencie hliadok polície k zlepšeniu bezpečnostnej situácie na Obchodnej ulici nestačí, a preto sme pristúpili k zásadnejšiemu kroku - zabezpečeniu trvalej prítomnosti bezpečnostných zložiek na tejto ulici. Nová stanica MsP bude takisto spôsobom, ako zapojiť do riešenia i obyvateľov a zástupcov prevádzok na Obchodnej ulici,“ povedal pri otvorení primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Stanica MsP bude pôsobiť v objekte bývalej kaviarne, v jej klientskom centre môžu ľudia od 09:00 do 18:00 nahlásiť podnety o protiprávnom konaní a tiež informovať sa o práci polície. V prípade núdze tam taktiež nájdu bezpečie. Na stanici bude pôsobiť aj tím špeciálnej zásahovej jednotky, ktorý bude pripravený na okamžitú akciu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite