Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico nevidí dôvod, aby ho vypočuli v kauze kupovania hlasov

.redakcia .slovensko

Predseda Smeru Robert Fico bol minulý týždeň pri otázkach novinárov ohľadom vypočúvania v kauze kupovania hlasov poslancov podráždený a automaticky sa bránil. Otázka nebola, či bude vypovedať ako obvinený, ale ako svedok. Dnes vyhlásil, že na to nevidí dôvod a s kauzou nemá nič spoločné.

Fico nevidí dôvod, aby ho vypočuli v kauze kupovania hlasov Alexandra Čunderlíková/SITA

robert Fico nevidí dôvod na to, aby bol predvolaný na výsluch v kauze kupovania hlasov poslancov pri voľbe generálneho prokurátora v rokoch 2010 - 2012. Tvrdí, že je to problém vlády Ivety Radičovej, ktorá bola vtedy premiérkou.

„Nerozumiem, prečo by sme mali byť my kontaktovaní v tejto veci,“ povedal Fico s tým, že kupovanie poslancov sa týkalo vtedajšej vládnej koalície. Poukázal na fotenie si lístkov a ich kontrolovanie medzi vtedajšími koaličnými poslancami. 

Fico nevidí dôvod, prečo by mal niekto predvolať na výsluch práve jeho. „My s tým nemáme absolútne nič spoločné,“ zdôraznil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite