Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Horúčavy vystriedali búrky

.redakcia .slovensko

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v sobotu vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí pre väčšinu územia. Meteorológovia zaznamenali prvé búrky už v ranných hodinách.

Horúčavy vystriedali búrky Viktor Zamborský/SITA

„Najviac búrok je na západnom Slovensku. Cez rovnakú lokalitu prechádza niekoľko búrok, čo môže zapríčiniť vyššie úhrny zrážok v týchto oblastiach,“ uviedol SHMÚ na sociálnej sieti. Najmenej búrok bolo ráno na východe Slovenska.

Výstraha druhého stupňa platí v okresoch Senica, Malacky, Piešťany, Hlohovec, Topoľčany a Partizánske

Búrky a mohutné dažde spôsobili komplikácie v bratislavskej doprave. Zatopilo podjazdy na Bajkalskej, Ružinovskej a Vajnorskej ulici. Podľa dopravného spravodajstva RTVS Zelená vlna sú všetky prejazdné, no je lepšie vyhnúť sa im.

Hasiči pri búrkach zasahujú najviac v Trnavskom kraji. Z celkového počtu dvadsaťdeväť udalostí zasahujú hasiči v ôsmich prípadoch pri popadaných stromoch. V ostatných prípadoch ide o odčerpávanie vody zo zatopených rodinných domov, pivníc a cestných komunikácií.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite