Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudobníčky z Afganistanu odohrali koncert na Pohode a zmizli

.ivana Šalgová .slovensko

Polícia pátra po štyroch členkách ženského afganského orchestra ZOHRA, ktorý cez víkend vystúpil na hudobnom festivale Pohoda.

Hudobníčky z Afganistanu odohrali koncert na Pohode a zmizli Martina Mlčúchová/Pohoda festival

dievčatá po vystúpení na Pohode podľa polície do hotela prišli. To, že tam nie sú, zistili členovia súboru až v nedeľu ráno. 

„Polícia vyhlásila pátranie po dvoch mladistvých a dvoch plnoletých občiankach Afganistanu, ktoré pravdepodobne samy odišli z hotela v Trenčianskych Tepliciach,“ povedal trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Svoj koncert odohrali pred tisíckami návštevníkov Pohody v sobotu popoludní. Predviedli hru na orientálne hudobné nástroje v spojení s hrou na klasické európske nástroje. Ich vystúpenie však nebolo výnimočné len po hudobnej stránke.  

Riaditeľ festivalu Michal Kaščák ich uviedol s tým, že ide o koncert, s ktorým mali najviac práce pri vybavovaní víz a cestovných dokladov. Všetky členky orchestra aj členovia ich tímu mali platné víza a do Európy pricestovali síce po dlhých administratívnych procesoch, ale úplne legálne.

„Ide o skutočnú oslavu hudby a slobody, všetky muzikantky i tím okolo nich si zaslúžia obdiv a úctu. Ide o jednu z logisticky najťažších realizácií v histórii Pohody, ale stojí to za to. Pre Zohru pripravujeme  aj niekoľko koncertov mimo festivalu, chceme tieto skvelé odvážne muzikantky predstaviť aj v ďalších mestách Slovenska,“ povedal Kaščák o prípravách koncertu na Pohode. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite