Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pútnici prejdú 287 kilometrov. Začína sa prvá slovenská Svätojakubská púť

.redakcia .slovensko

V košickom Dóme svätej Alžbety sa dnes začína prvá Svätojakubská púť. Organizuje ju Spišská katolícka charita a OZ Priatelia Svätojakubskej cesty na Slovensku. Trasa dlhá 287 kilometrov povedie z Košíc cez Levoču až na Donovaly a pútnici ju prejdú za 14 dní.

Pútnici prejdú 287 kilometrov. Začína sa prvá slovenská Svätojakubská púť Viktor Zamborský/SITA V Levoči sa nachádza významná Bazilika sv. Jakuba.

celosvetovo známa púť do Santiaga de Compostela v Španielsku má svoju trasu vyznačenú aj na Slovensku. 

„Doposiaľ bola táto púť známa len z oblasti Santiago de Compostela, kde sú podľa tradície uložené ostatky svätého Jakuba, Kristovho učeníka. Málokto vie, že trasa známej púte je vyznačená aj na Slovensku,“ uviedla predsedníčka OZ Priatelia Svätojakubskej cesty na Slovensku Eva Kocanová.

Celá trasa so začiatkom na Slovensku vedie z Košíc cez Levoču a Donovaly až do Bratislavy a odtiaľ až do Santiaga de Compostela (Španielsko).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite