Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Michalovciach otvorili dočasný domov pre rodiny s deťmi v núdzi

.redakcia .slovensko

Dočasný domov pre rodiny s deťmi s kapacitou 15 miest otvorili v piatok pri Domove sociálnych služieb Anima v Michalovciach. Na oficiálnom otvorení sa zúčastnil aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

zariadenie v súčasnosti poskytuje krízový domov 13 klientom, štyrom matkám a deviatim deťom. Maximálna dĺžka pobytu v ňom je nastavená na jeden rok, počas ktorého je matkám poskytované aj sociálne poradenstvo. 

„Pracovníci samozrejme pomáhajú v prvom rade prihlásiť sa na prechodný pobyt prijímateľa sociálnej služby, vybaviť základnú školu, pomáhajú klientkám aj pri hľadaní zamestnania. Oslovujú firmy, chránené dielne alebo iné inštitúcie,“ doplnila poverená riaditeľka DSS Anima Ľubica Stašková.

Okrem michalovského útulku pre rodiny s deťmi bolo v piatok otvorené rovnaké zariadenie, takisto s kapacitou 15 miest, aj pri DSS Lumen v Trebišove.

„V kraji evidujeme 71 žiadostí, takže otvorením týchto dvoch centier znižujeme počet nevybavených žiadostí takmer o polovicu. Verím, že to pomôže a do budúcna sa budeme snažiť ešte viac rozšíriť tento typ služieb,“ uviedol Trnka.

Kraj takýmto spôsobom reaguje na potreby, ktoré krajská samospráva zisťuje počas svojich výjazdov. V rámci plošnej optimalizácie siete sociálnych zariadení bolo v januári v Košiciach otvorené aj denné centrum pre autistov. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite