Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová predstavila ďalších členov tímu. Bude jej radiť Michal Šimečka aj Peter Bátor

.dominik Harman .slovensko

Zvolená prezidentka Zuzana Čaputová zverejnila ďalšie mená poradcov, ktorí sa pripoja k jej tímu.

Čaputová predstavila ďalších členov tímu. Bude jej radiť Michal Šimečka aj Peter Bátor Jana Birošová/SITA

po Martinovi Strižincovi, Mariánovi Leškovi a Jurajovi Rizmanovi prezradila Čaputová ďalšie mená osôb, od ktorých si nechá radiť či už v zahraničnej politike, v sociálnej oblasti alebo v oblasti práva a spravodlivosti.

V domácej politike bude Zuzane Čaputovej radiť Vladimír Talian. V minulosti radil ministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej, v komunálnych voľbách bol volebným stratégom Matúša Valla. 

Zvolená prezidentka si do paláca berie aj jedného z najbližších ľudí, ktorí pracovali na jej kampani. Martin Burgr komunikoval počas kampane s médiami, v prezidentskom paláci bude rovnako radiť v otázkach komunikácie.

právu rozumie, aj tak si berie poradcov

Zuzana Čaputová je právnička, dlhé roky pôsobila v právnickej mimovládnej organizácii Via Iuris. Tematiku práva a spravodlivosti prízvukovala už počas svojej kampane. 

Špekulovalo sa, že si na rozdiel od Andreja Kisku nebude k sebe brať poradcov na tieto témy, nakoľko sama je v nich odborníčka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite