Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd zamietol odvolanie Igora Šajgala. Odsúdený prirovnal osem rokov väzenia k trestu smrti

.redakcia .slovensko

Brezniansky podnikateľ Igor Šajgal, ktorý figuroval v kauze vraždy Jána Kubašiaka z Polomky a tri roky bol na úteku, ide do väzenia na osem rokov.

Súd zamietol odvolanie Igora Šajgala. Odsúdený prirovnal osem rokov väzenia k trestu smrti SITA/PPZ

rozhodol tak vo štvrtok senát Krajského súdu v Banskej Bystrici, ktorý zamietol jeho odvolanie proti verdiktu okresného súdu. Uznesenie KS je právoplatné.

Šajgal už bol raz právoplatne odsúdený odvolacím KS, a to ešte v októbri 2015. Uznal ho vinným zo zločinu lúpeže, ktorú si údajne objednal a získal obchodné dokumenty od Kubašiaka, ako aj z pokračovacieho zločinu vydierania rodiny Kubašiakovcov. Potvrdil mu trest ôsmich rokov väzenia so stredným stupňom stráženia a peňažný trest vo výške 35 000 eur. Do väzenia nenastúpil a od novembra 2015 bol v policajnom pátraní. Polícia ho zatkla vlani v decembri v okrese Rimavská Sobota.

harabin rozhodol v jeho prospech

Právnici Šajgala boli s dovolaním na Najvyššom súde úspešní, keď senát pod vedením Štefana Harabina vrátil kauzu späť OS na nové rozhodnutie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite