Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Michal Truban: Nejde nám o ego, Kiska chcel vždy svoju stranu

.dominik Harman .slovensko

Obedy zadarmo nie sú zlý nápad, hovorí pravdepodobný líder opozičnej koalície Progresívne Slovensko a SPOLU- občianska demokracia.

Michal Truban: Nejde nám o ego, Kiska chcel vždy svoju stranu Branislav Bibel/SITA

koľko predsedov sa do volieb ešte v Progresívnom Slovensku vystrieda?

(Úsmev) Už ich viac asi nestihneme. 

prečo Ivan Štefunko odchádza? 

Je to kombinácia jeho zdravotného stavu (absolvoval tri operácie mozgu, pozn. red.) a toho, že sa oveľa viac vidí pri práci dovnútra strany a pri tvorbe programu. 

prečo ste najlepší kandidát na predsedu vy? V politike ste krátko.

S Ivom som Progresívne Slovensko spoluzakladal, bol som pri všetkých našich veľkých míľnikoch. Bol som s Ivanom dvojka, ktorá do veľkej miery spolupracovala. Hnutie poznám a viem, čo v ňom môžeme zlepšiť. 

povedali ste, že váš príbeh môže byť podobný ako ten Vallov alebo Čaputovej. Lenže Vallo kandidoval na primátora po mnohých rokoch, čo sa komunálnym témam venoval. Čaputová kandidovala s témou práva a spravodlivosti po mnohých rokoch v advokácii.Aká je vaša kvalifikácia?

Som dva roky naplno v Progresívnom Slovensku. Predtým som spoluzakladal Slovensko.digital, bojoval som proti korupcii v IT sektore, bojoval som za záchranu .sk domény. Dotyk so štátom mám už veľa rokov.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite