Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Ubľe sa stáva vrakovisko. Niektoré autá v obci stoja týždeň, iné roky

.ľuboslava Kráľová .slovensko

Obec Ubľa v Sninskom okrese má neobyčajný problém - narastajúci počet odstavených osobných motorových vozidiel. Nájsť ich možno priamo pri hraničnom priechode a na každom mieste, kde sa dá zaparkovať.

Z Ubľe sa stáva vrakovisko. Niektoré autá v obci stoja týždeň, iné roky Nabeel Syed/Unsplash/Ilustračná fotografia

tento stav súvisí pravdepodobne so zmenou colnej legislatívy na Ukrajine a novými poplatkami pri autách Ukrajincov, ktoré majú cudzie štátne poznávacie značky (ŠPZ). 

„Sú autá, ktoré tu stoja možno týždeň, dva, ale sú tu aj také, ktoré tam stoja niekoľko rokov. Sú to vraky, s ktorými si my nevieme dať rady,“ komentovala situáciu starostka Nadežda Sirková. 

„Zistili sme, že kamióny začali navážať osobné motorové vozidlá do obce a vykladať ich tu pri hraničnom priechode,“ priblížila s tým, že majú anglické, poľské i maďarské ŠPZ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite