Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Humennom zrejme porušili moratórium, za Vaľovú lobovala predsedníčka Únie žien Slovenska

.michal Oláh .dominik Harman .slovensko

List kritizujúci Vaľovej protikandidátov si našli obyvatelia v schránkach aj v sobotu. Otázne je, kedy ho poslali, podnet preveruje polícia.

V Humennom zrejme porušili moratórium, za Vaľovú lobovala predsedníčka Únie žien Slovenska Diana Černáková/SITA Dve celebrity z Humenného - Jana Vaľová a Erik Tomáš.

jeden z dôležitých komunálnych súbojov sa odohráva v Humennom. Proti známej primátorke za Smer Jane Vaľovej kandidujú dvaja kandidáti, ktorí majú šancu vyhrať. Počas volebného moratória niekto po celom Humennom rozniesol list, ktorý ich kritizuje. 

V Humennom sa podľa členov volebných komisií v sobotu dostavilo k voľbám nadpriemerné množstvo voličov. Na mnohých miestach sú preto problémom len dva volebné stoly pred ktorými ľudia stoja v rade. Niektorí dokonca odídu a vrátia sa neskôr, iní už neprídu. 

Kontroverzná primátorka prihnala k urnám svojich podporovateľov, ale najmä odporcov. Otázka je, či hlasy rozdelené medzi dvoch podobných kandidátov nebudú znamenať, že svoje kreslo obháji aj po ôsmich rokoch v úrade práve Vaľová. 

Pomáha jej v tom aj kampaň, ktorá je na hrane volebného zákona. Ešte dnes ráno si ľudia nachádzali v schránkach list na podporu súčasnej primátorky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite