Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový prieskum: Primátorom v Bratislave by sa stal Vallo, tesne za ním je Mika

.dominik Harman .slovensko

Dva týždne pred komunálnymi voľbami vyšiel nový prieskum od agentúry AKO, ktorý v Bratislave predpovedá napínavý súboj.

Nový prieskum: Primátorom v Bratislave by sa stal Vallo, tesne za ním je Mika Diana Černáková, Branislav Bibel/SITA

matúš Vallo v ňom vyhral so ziskom 29 percent. Tesne druhý skončil Václav Mika, ktorého by volilo 28 percent opýtaných. Súčasný primátor Ivo Nesrovnal naďalej klesá, momentálne má podporu len 21 percent voličov. Na štvrtom mieste je s väčším odstupom na favoritov Ján Mrva, ktorý dostal len 16 percent. 

Prieskum uskutočnila agentúra AKO pre TA3, údaje zbierala od tisíc opýtaných od dvadsiateho do dvadsiateho štvrtého októbra.

vallo rastie, Nesrovnal klesá

Najnovšie čísla potvrdzujú trend, ktorý sme videli už v predchádzajúcich prieskumoch. Na začiatku sa na vrchole držal Nesrovnal, pretože kampaň ešte nebežala naplno a mal výhodu primátorského úradu. Neskôr ho začali dobiehať  a predbiehať ostatní kandidáti

V predchádzajúcom uverejnenom prieskume, ktorý si zadal sám Vallo v agentúre Focus, vyšiel ako víťaz volieb Václav Mika s 26,7 percenta. Po ňom ako druhý skončil Ivo Nesrovnal, ktorého by volilo 23,5 percenta respondentov. Matúšovi Vallovi vtedy dôverovalo 21,4 percenta opýtaných a Ján Mrva získal 20,2 percenta hlasov. 

Prieskum ukázal, že voľby by vyhral Matúš Vallo s 29% hlasov, za ním by nasledoval s 28% Václav Mika a Ivo Nesrovnal s 21%, posledný by bol Ján Mrva s 16% hlasov.Prieskum ukázal, že voľby by vyhral Matúš Vallo s 29% hlasov, za ním by nasledoval s 28% Václav Mika a Ivo Nesrovnal s 21%, posledný by bol Ján Mrva s 16% hlasov.

stávkari ukazujú na Valla, ktorého stále nepozná dosť ľudí

Prieskum potvrdzuje informácie zo stávkových kancelárií, kde je Vallo už dlhšie favoritom – stávia naňho väčšina tipujúcich. Už začiatkom októbra naňho tipujúci mali stavených vyše 33-tisíc eur, na druhého Miku len sedem tisíc. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite