Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Danko, dedič Vasiľa Biľaka

.marína Gálisová .slovensko

Predseda parlamentu Slovenskej republiky má viac než len pár problémov. Niektoré vyvolávajú smiech, iné škrípanie zubami. Ale všetky môžeme brať ako upozornenie, že Andrej Danko je nebezpečný človek.

Andrej Danko, dedič Vasiľa Biľaka MARAT ABULKHATIN/RUSSIAN STATE DUMA PHOTO SERVICE/TASS/PROFIMEDIA 13. november 2017 Moskva, Ruská federácia: Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) po stretnutí so šéfom ruskej Štátnej dumy Viačeslavom Volodinom, ktorý je na sankčnom zozname EÚ.

nebezpečnosť Andreja Danka vôbec nespočíva primárne v tom, že často nevie dať dohromady súvislú vetu. Netkvie ani v tom, že je vzdelaný a titulovaný vysoko nad svoje mentálne schopnosti. Dokonca ani v tom, že vedie stranu, ktorá pred Ficom zalezie do kúta, občas odtiaľ zaprovokuje, ale stačí jej hodiť misku s granulovanými eurofondmi a hneď je ticho. To by samo osebe bol len odraz pomerov, v ktorých žijeme, pomerov, ktoré Dankovi vyhovujú, a tak ich pomáha udržiavať. Taká komunálna, takmer domácka úroveň rizík.

Lenže nie je to také jednoduché. Po prvé, z komunálnej úrovne rizík sa veľmi rýchlo môže stať niečo horšie. A naše stredoeurópske biznisovo-politické bizarnosti sa – ako vidíme na osude Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej – veľmi rýchlo zmenia na hroznú tragédiu.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite