Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kiska na Pohodovej Pod lampou: Treba prevziať moc

.redakcia .slovensko

Prezident v diskusii na Pohode poodhalil viac zo svojich plánov. Do politiky treba dostať čestných a schopných ľudí, tvrdí.

Kiska na Pohodovej Pod lampou: Treba prevziať moc Martin Medňanský/SITA

andrej Kiska prízvukoval, že prezident má len obmedzené možnosti na to, aby zásadne zlepšil stav krajiny. Dôležité je podľa neho ísť do volieb a exekutívy. 

„Keďže sme parlamentná demokracia, potrebujeme prevziať moc.“ povedal. „Na ministerstvá treba dostať čestných a schopných ľudí. To je naša úloha, toto musíme spraviť.“

čo presne urobí, to nepovedal, no začína to byť jasné

Kiska nepovedal úplne priamo, že založí politickú stranu, no proti takémuto výkladu od Štefana Hríba neprotestoval. Nechal ho bez komentára. 

Kisku v rozhodnutí zapojiť sa aj do politického súboja po skončení mandátu prezidenta ovplynila aj zmena postoja jeho manželky. „Nezabúdaj na rodinu, ale choď do toho,“ vraj mu okrem iného povedala. 

Práve strach o rodinu a túžba tráviť čas výchovou malého syna boli hlavné dôvody, pre ktoré sa Andrej Kiska rozhodol ďalej nekandidovať na prezidenta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite