Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo môžeme čakať od nového ministra vnútra

.peter Visolajský .slovensko

Všetci sa zhodneme, že pre náš štát je dnes životne dôležité usvedčenie vraha novinára, spravodlivý súd a prísny trest pre všetkých, ktorí vraždu umožnili a spôsobili.

Čo môžeme čakať od nového ministra vnútra Diana Černáková/SITA Pán Drucker si cieľavedome buduje mediálny obraz slušného manažéra, ktorý chce konať, keď treba.

je to totiž dôležitejšia podmienka našej demokracie ako výmena politikov, či vlády. Koniec koncov, dlhujeme to dvom mladým ľuďom, ktorí zomreli pre krajšie a slušnejšie Slovensko.  Vyšetrenie vraždy novinára je prednejšie ako pád vlády,  pretože ak s touto vraždou vláda niečo má, po jej dôslednom a spravodlivom  vyšetrení padne s úplnou istotou. Kocky sú hodené, máme nového ministra vnútra.

Otázka teraz stojí, ako sa zachová nový minister vnútra.

Veľa novinárov a komentátorov  si kladie otázku, či pán Drucker je ten správny, či odvolá Gašpara, Krajmera a či umožní čestným vyšetrovateľom, policajtom a čestnej časti prokuratúry konať svoju prácu, ktorá môže viesť aj k spravodlivosti pre „našich ľudí“. Pán Drucker sa v posledných dňoch zastrája, že bude konať čestne a slušne a v prípade porušenia právomocí budú padať aj hlavy. Celkom pozoruhodne už teraz znie jeho vyhlásenie na otázku, či odvolá pána Gašpara: „V priebehu týždňa by som mal mať prvý názor“. Otázka teda je, ako sa pán Drucker zachová. Pre odpoveď sa stačí pozrieť na jeho predchádzajúce pôsobenie.  Popri všetkých kauzách ministrov tejto vlády nebol minister Drucker pod takým drobnohľadom a kritikou novinárov ako ostatní, čo je škoda, lebo tým mu pomohli na nový ministerský post.  Vedel komunikovať distingvovane  a vedel získať čas. Choroby slovenského zdravotníctva sa „liečili“ morfiom (síce sa neliečilo, ale nebolelo). Muža však nerobí mediálny obraz, ale činy.

Zdravotníctvo je v posledných rokoch ničené kauzami politických nominantov – à la „náš človek“, na ktorého nemá navrch ani spravodlivosť. Pán  Drucker si cieľavedome  buduje mediálny obraz slušného manažéra, ktorý chce konať, keď treba.  Tak znejú slová politika Druckera, „nestraníka“, ktorý chodí na oslavy MDŽ Smeru spolu s pánom Ficom a pánom Kaliňákom, „nestraníka“, ktorému Smer zveril už druhé pre Smer kľúčové ministerstvo. Veľa sa už povedalo, s kým sa pán Drucker priatelí a aké má kontakty.  Slová sú slová, ale strom poznáš po ovocí...  Ako sa teda pán minister zachoval v podobných situáciách pri predchádzajúcom pôsobení? 

„Zdravotníctvo je v posledných rokoch ničené kauzami politických nominantov.“

September 2016, Fakultnej nemocnici v Nitre chýbajú anestéziológovia, ktorí sú pre chod nemocnice kľúčoví.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite