Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Luntera sa dotkla Medúza

.andrej Bán .slovensko .tvár týždňa

V štandardnej krajine, akou však nie sme, by sa občiansky kandidát na župana za podporu najsilnejšej vládnej strany slušne poďakoval a išlo by sa ďalej. V Banskej Bystrici je to inak.

Luntera sa dotkla Medúza BORIS NÉMETH

najprv pohľad z tej lepšej strany. Podpredseda Smeru Peter Pellegrini, ktorý minulý štvrtok všetkých vrátane samotného Jána Luntera a jeho tímu podporou svojej strany zaskočil, má v jednom úplnú pravdu. Nežijeme v normálnych pomeroch. Pretože Kotleba, pretože burina extrémizmu. Tu ju udupete, tam vám vyrastie. Nezmar má aktuálne dvojciferné preferencie, atakujúce hranicu pätnástich percent. Dôvod na paniku? Presne naopak, vážny dôvod na rozvahu a nadhľad.

smer bez pokory

A presne to tejto hre, ktorú Smer nepochopiteľne necelé dva týždne pred uzatvorením župnej kandidátky rozohral a ktorej je Lunter iba trpným objektom, chýba. Na základnú otázku, prečo si táto strana, ktorá má toho práve v tejto župe na rováši z minulosti ozaj veľa, nenechala svoj názor na vhodný čas, povedzme deň-dva po 5. septembri, nedáva Pellegrini ani nikto z nej rozumnú odpoveď. Alebo ešte inak: práve Smer, so všetkými svojimi arogantnými Ficovými vrecami zemiakov, s kandidátmi typu Maňku a tolerovanou korupciou „svojich ľudí“ by mal v Bystrici  tichučko sedieť kdesi v kúte. A tí z nich, čo nie sú ateisti, by sa mali s pokorou modliť, aby si to Lunter, Klus a Mičev medzi sebou dohodli sami, pričom až potom sa ich Smer skromne opýta, či jedného z nich môže – bez nároku na čokoľvek – podporiť. A až potom, keď dotyčný blahosklonne povie „čo už, tak dobre“, mu vysloví verejnú podporu.

Z najbližšieho okolia Jána Luntera .týždeň vie, že Pellegrini a krajská šéfka Smeru Jana Laššáková až vo štvrtok o jednej, teda iba hodinu pred tlačovkou, oznámili Lunterovmu tímu zvesť o nich podpore.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite