Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo dopravy nemusí zverejniť kúpno-predajné zmluvy na pozemky pod obchvat Bratislavy

.redakcia .slovensko

Poslanci opäť neschválili návrh OĽaNO zaviazať Árpáda Érseka, aby zmluvy zverejnil. Rovnako na dnešnej schôdzi nepodporili ani ostatné návrhy opozičných poslancov.

Ministerstvo dopravy nemusí zverejniť kúpno-predajné zmluvy na pozemky pod obchvat Bratislavy Marko Erd/SITA Dnešná schôdza parlamentu nie je pre opozičných poslancov úspešná.

návrh na odtajnenie zmlúv tradične predkladá na začiatku schôdze Igor Matovič, tentokrát ho predložil jeho stranícky kolega Ján Marosz. OĽaNO návrh predkladá na základe toho, že na predaji takýchto pozemkov zarobil približne pol milióna eur šéf strany Most-Híd Béla Bugár. Podobne zarobili aj nominanti na Slovenskom pozemkovom fonde František Hideghéty a Juraj Gál.

Podstatné informácie o predajoch Národná diaľničná spoločnosť stále nezverejňuje.

Poslanci v úvode 17. schôdze parlamentu neschválili žiadny z návrhov opozičných zákonodarcov. Poslanec Peter Pčolinský za hnutie Sme rodina navrhoval, aby parlament zaviazal vládu, aby predniesla správu o stave a plnení akčných plánov na východnom Slovensku. „Vláda v lete 2016 robila Tour de východ a do okresov neposlali ani cent, hoci sa zaviazali k tomu v akčných plánoch,“ zdôraznil Pčolinský. Národná rada SR tiež mala podľa Pčolinského vládu zaviazať, aby vypracovala správu o používaní vrtuľníkov členmi vlády. „V médiách odznelo, že premiér Robert Fico lieta pomerne často vrtuľníkmi, minister vnútra by nás o tom mal informovať, ako informoval o letoch prezidenta Andreja Kisku,“ povedal Pčolinský.

Veronika Remišová navrhovala, aby ministerstvo vnútra predložilo parlamentu informáciu o všetkých zámenách majetku pred povinným zverejňovaním zmlúv na internete. Návrh nezískal dostatočnú podporu v pléne. Taktiež Remišová neúspešne žiadala, aby sa Andrej Danko ospravedlnil v pléne parlamentu všetkým občanom SR za porušenie listového tajomstva, ktorého sa podľa nej dopustil, keď dovolil otváranie listov určených pre poslancov.

Poslanec za OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič nezískal podporu ani pri návrhu, aby minister obrany Peter Gajdoš podal informáciu, ako sa Danko dostal k zdravotnej dokumentácii lídra OĽaNO Igora Matoviča a Viskupiča, na základe ktorej Danko vedel, že neslúžili v armáde a majú modrú knižku.

Zdroj: SITA, Denník N

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite