Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Protest proti mafiánom vo vláde III

.redakcia .slovensko

Ľudia prišli opäť protestovať proti Kaliňákovi, Ficovi a Bašternákovi. K trom spomínaným sa po kontroverznom prerušení parlamentnej schôdze pripojil aj predseda NR SR Andrej Danko.

Protest proti mafiánom vo vláde III Boris Németh Protest sa opäť končil pred komplexom Bonaparte. Ľudia požadovali, aby Fico spolu s Kaliňákom odstúpili.

takto vyzerala situácia pred Bonaparte:

19:55

Dav sa rozpúšťa. Tretí protest za odvolanie ministra vnútra Kaliňáka sa pred bydliskom predsedu vlády Fica patriacom Bašternákovi končí. Prebehol pokojne, bez incidentov.

19:54

Protestujúci sa poďakovali všetkým policajtom a policajtkám, ktorí nemajú to šťastie, že by mali slušného a dobrého šéfa, a napriek tomu pomáhajú udržiavať aj tento protest slušný a pokojný.

19:52

V Košiciach už spievajú na záver protestu hymnu a protestujúci v Bratislave sa pripájajú.

19:47

Prebieha telefonické spojenie s košickými protestujúcimi. Dav v Bratislave počúva poslanca Rajtára. Opoziční poslanci vyzývajú ľudí, aby so sebou každý priniesol najmenej ďalších troch v prípade, že Kaliňák neodstúpi.

19:42

Podľa poslanca Galka, ktorého dav v Bratislave zdraví do Košíc, sa v Košiciach zhromaždilo až 3 000 ľudí.

19:40

Vystupuje herečka Prešporského divadla Judita Hansman a hovorí, že v tejto krajine je toľko nevyriešených káuz, že slušný človek nedokáže sedieť doma musí vyjsť do ulíc. Prajem si, aby sa politici museli zodpovedať ľudom za svoje prehrešky. Možno aj preto, aby tie naše deti nespomínali na nás ako na generáciu, ktorá nechala slušné Slovensko zomrieť. Dav skanduje: „Do basy!“

19:32

Manželia Kolmanovci rozospievali dav poslednou skladbou – prespievanou verziou Čaba neblázni od skupiny Elán: „Stáli sme tam asi štrnásť dní, kričali sme Fico, neblázni! Stáli sme tam asi štrnásť dní, skúšali to hrozbami aj peniazmi. Fico! Fico! Neblázni!“

19:25

Vystupuje herec Roman Féder: „Bol Fico členom strany? Bol! Tak kto nám tu teraz vládne?!“ „Komunisti! Boľševici!“ kričia ľudia z davu.

19:22

Za výtvarnícku obec hovorí Peter Horváth: „Ani v banánovej republike by nemohol Kaliňák odvolávať sám seba. Preto musí odstúpiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite