Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opozícia: Keď nie Kaliňák, tak Fico. Chceme zabrániť hanbe Slovenska

.robert Barca .slovensko

„Prvých sto dní tejto vlády je najhorších v histórii Slovenska,“ tvrdia opoziční poslanci. Aj preto budú odvolávať Fica hneď v prvom týždni predsedníctva Rady EÚ.

Opozícia: Keď nie Kaliňák, tak Fico. Chceme zabrániť hanbe Slovenska Marko Erd/SITA Premiér bude čeliť vysloveniu nedôvery. A to už počas prvého týždňa slovenského predsedníctva v Rade EÚ, keď budú na Slovensko upriamené oči celej Európy.

.opozícia bude odvolávať Roberta Fica. Oznámila to dnes Opozičná rada na tlačovej konferencii. Hneď po tlačovej konferencii opoziční poslanci doručili žiadosť na zvolanie ďalšej schôdze s návrhom na odvolanie predsedu vlády Roberta Fica na podateľňu Národnej rady, pod ktorou bolo 34 poslaneckých podpisov. Podľa opozičných poslancov je totiž premiérov postoj ku kauze Bašternák hanbou Slovenska.

„Svojím konaním vedome podporuje korupčné prostredie,“ povedal Matovič s tým, že opozícii je ľúto, že takýto návrh musia podávať v deň začiatku predsedníctva Slovenska v Rade EÚ, ktorý by mal byť dňom oslavy našej štátnosti. Nemajú však inú možnosť. „Nerobíme hanbu Slovensku, snažíme sa jej zabrániť,“ dodal.

„Prvých sto dní tejto vlády Roberta Fica je najhorších v histórii Slovenska," vyhlásila poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO). Podľa nej sa s vládou spájajú len samé kauzy a vládna koalícia je v stave neustáleho hašterenia. Premiér podľa nej tým, že nekoná v kauze Bašternák, ohrozuje dobré meno Slovenska. „Pán premiér zlyhal a mal by za to niesť zodpovednosť," uviedla. Podľa lídra OĽaNO Igora Matoviča opozícia opakovane vyzývala premiéra, aby odvolal ministra vnútra Roberta Kaliňáka a vysťahoval sa z bytovky Bonaparte, on však celú kauzu len bagatelizoval.

Daniel Kazankov
Zdravie predsedu vlády zrejme bude zažívať ťažké skúšky aj naďalej. Už včera ho totižto po prejave poslanca Daniela Lipšica podľa vlastných slov rozbolelo srdce.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite