Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Teroristi zaostrili na Egypt

.marína Gálisová .slovensko

Lietadlo spoločnosti Egyptair spadlo nad Stredozemným morom, všetkých 66 ľudí na jeho palube zahynulo. Príčina zatiaľ potvrdená nie je, môže však ísť o dielo teroristov.

Teroristi zaostrili na Egypt Laurent Cipriani/AP/SITA 20. máj 2016, Paríž, Francúzsko: Francúzski vojaci na parížskom letisku Charles de Gaulle. Zatiaľ nie je potvrdené, či je príčinou havárie civilného lietadla, ktoré letelo z Paríža do Káhiry, teroristický útok.

čo zatiaľ vieme? Let číslo MS804 z Paríža do Káhiry sa skončil tragédiou. Lietadlo zmizlo z obrazovky radaru o pol tretej ráno miestneho času vo štvrtok. Nie dlho predtým posádka naposledy komunikovala so Zemou a všetko bolo v poriadku. Krátko predtým, ako lietadlo zmizlo, radar zachytil, že sa nevysvetliteľne zvrtlo o 90 stupňov doľava, potom kleslo z výšky 11 tisíc metrov na 4 500 metrov. Vzápätí sa obrátilo o 360 stupňov doprava.

Takéto nečakané, počasím neodôvodnené manévre by naznačovali, že posádka mala problémy s riadením lietadla a mohla byť pod nátlakom únoscov. K rovnakému záveru by mohol viesť fakt, že sa neozvala na výzvu egyptského dispečingu.

„Sinajský polostrov je označovaný za bránu do Palestíny, ktorá umožní Islamskému štátu ‚oslobodiť Jeruzalem‘.“

Počas pátrania po troskách lietadla sa ozvala posádka gréckej obchodnej lode, ktorá sa plavila popri gréckom ostrove Karpathos, s informáciou, že na oblohe uvidela horiaci predmet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite