Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícia dezilúzie

.peter Schutz .slovensko

Koalícia Smer-SNS-Most-Sieť a vláda Fico III je ľadová sprcha nielen pre väčšinu voličov Bugárovej a Procházkovej strany.

Koalícia dezilúzie Marek Mrviš/SITA 22. marec 2016, Bratislava: Podpis koaličnej dohody predsedovia strán oslavujú prípitkom. Časť ich voličov by na rozdiel od nich musela zaháňať trpkú pachuť.

ešte väčšmi pre slovenskú politiku ako takú, keďže ľahkosť a rýchlosť, s akou dve strany – ale v prvom rade Most – „prebehli“ k Ficovi, len akceleruje šírenie dezilúzie a presvedčenia, že „politika je grc“ (Beblavý).

Hlavný problém pritom nie je samotný vznik takejto koalície po danom výsledku volieb. Keďže Richard Sulík by pravdepodobne nikdy nepristúpil na Smer-SaS-Most-(Sieť) a Danko by možno – ale nie je to isté – odmietal pravicovú verziu, po piatich alebo aspoň dvoch mesiacoch patu sa dalo povedať toto: OK, zodpovednosť k štátu nám nedovolí, aby SR zostávala dlhšie bez riadnej vlády (Fico II úraduje v demisii), predčasné voľby nechceme (lebo Kotleba), ideme do rozhovorov s Ficom a Dankom, nech je nám milostivý Boh. Nebolo by to pekné, ale o zrade či podvode by sa nerozprávalo.

„Neexistuje presvedčivejší argument, že „volič je hovno“ (Haščák, Gorila), ak päť minút po voľbách nie je žiadny vzťah medzi tým, čo strana hlása v kampani, a tým, čo reálne koná.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite