Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj ty, Boris?

.filip Olšovský .slovensko

Zatiaľ čo kontinentálna Európa sa po samite EÚ vrátila k domácim témam, Británia neriešila celý víkend prakticky nič iné. Najmä potom, ako sa k téme vyjadril on – strapatý Boris.

Aj ty, Boris? Tim Ireland/AP/SITA 7. júl 2015: Starosta Londýna Boris Johnson počas spomienky na obete teroristických útokov z roku 2005.

poznajú sa odmalička. Keď David Cameron prvýkrát prišiel na chlapčenskú internátnu školu v Etone, mal dvanásť rokov. O tri menej ako extrovertnejší Boris Johnson, ktorý už mal vybudovanú povesť talentovaného študenta. Neskôr sa stretli na Oxforde, kde boli dokonca v rovnakom klube. Členmi britského parlamentu sa stali v tom istom roku. Zatiaľ čo Cameron sa sústredil primárne na politickú kariéru, Johnson sa venoval aj histórii a žurnalistike. Možno aj preto to mladší z dvojice dotiahol až na premiéra, zatiaľ čo ten starší „iba“ na starostu Londýna.

A možno aj preto sa z Johnsona stával čoraz populárnejší politik. V Londýne presadil niekoľko populárnych zmien, zaviedol systém mestských bicyklov (tzv. „Boris Bikes“) a bez väčších problémov zvládol nápor Olympijských hier. Stal sa obľúbeným politikom, ktorý chodí do práce na bicykli a zásadne sa nečeše.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite