Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukončili prípad odpočúvania na poľovníckej chate, obžalovali policajta — čo to znamená podľa Martina Mojžiša

.sita .martin Mojžiš .slovensko

Obvinený je z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Ukončili prípad odpočúvania na poľovníckej chate, obžalovali policajta — čo to znamená podľa Martina Mojžiša AKTUALITY.SK

vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil prípad v mediálnom prostredí známom ako „nezákonné odpočúvanie na poľovníckej chate“. Ako ďalej informovala hovorkyňa policajnej inšpekcie Andrea Dobiášová, vyšetrovateľ prípad ukončil návrhom na podanie obžaloby na policajta Martina J. Obvinený je z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. „Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora,“ povedala Dobiášová.

vysvetlenie Martina Mojžiša:

Obžaloba, odsúdenie a uväznenie vyšetrovateľa Martina J. je úplne kľúčovou súčasťou tej pomsty, o ktorej hovorili na poľovníckej chate Robert Fico a Pavol Gašpar. Absurdnosť tejto obžaloby nie je pri pomste tohto typu nijakou nevýhodou – čím absurdnejšia argumentácia, tým jasnejší signál, že takto sa my mstíme a takto sa mstiť budeme. 

Použitie skrytej kamery a odpočúvacieho zariadenia pri policajnom vyšetrovaní nie je zneužitím právomoci verejného činiteľa, je to normálna práca. 

Tvrdiť, že „realizačný návrh na vyhotovenie nahrávok bol neopodstatnený a podozrenia o pytliactve, ktorými argumentoval vyšetrovateľ, sa nepotvrdili“ je zneužitím abecedy a slovenského jazyka. Ak sa pôvodné podozrenia nepotvrdili, neznamená to nič iné, než že sa nepotvrdili. Tak už to pri vyšetrovaní chodí. Ale ak sa pritom získali dôkazy o oveľa závažnejšej trestnej činnosti, dotyčný policajt si zaslúži vyznamenanie, nie šikanovanie. A ak ide o trestnú činosť takého kalibru, aký naznačujú nahrávky z poľovníckej chaty, potom si zaslúži štátne vyznamenanie. Pevne verím, že jedného dňa ho dostane.

 Nitrianska krajská prokuratúra obvinila ešte v apríli 2022 vyšetrovateľa Martina J. v súvislosti s nahrávkami z poľovníckej chaty v Čifároch pri Leviciach zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Podľa prokuratúry bol totiž realizačný návrh na vyhotovenie nahrávok neopodstatnený a podozrenia o pytliactve, ktorými argumentoval vyšetrovateľ, sa nepotvrdili. Nahrávky z leta 2021 zachytili stretnutia súčasného premiéra Roberta Fica s podnikateľom Miroslavom Bödörom, súčasným ministrom obrany Robertom Kaliňákom advokátom Marekom Parom a súčasným námestníkom riaditeľa Slovenskej informačnej služby Pavlom Gašparom.

 

 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite