Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka pri Hrobe neznámeho vojaka: Nedemokratické a autoritárske režimy sú ohrozením mieru

.sita .slovensko

Zdôraznila, že našou povinnosťou je, aby sme svet prosperity, slobody a demokracie nielen chránili, ale ho aj odovzdali budúcim generáciám.

Prezidentka pri Hrobe neznámeho vojaka: Nedemokratické a autoritárske režimy sú ohrozením mieru FB/Zuzana Čaputová

nikdy nesmieme zabudnúť, že územie Slovenska spoločne od fašistov a ich prisluhovačov oslobodzovali sovietske, rumunské a československé jednotky. Na celkovej porážke Hitlera sa aktívne podieľali aj Američania, Briti, Francúzi či iné národy a niekoľko tisíc slovenských antifašistov. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá si pri Hrobe neznámeho vojaka v Bratislave uctila obete druhej svetovej vojny a 79. výročie Víťazstva nad fašizmom. Druhá svetová vojna podľa nej natrvalo zmenila Európu.

„Na troskách bojmi zničeného kontinentu vyrástol nový model mierového spolužitia európskych národov a štátov. Spolužitia založeného na zdieľaní spoločných hodnôt demokracie a slobody – keďže história aj súčasnosť nás učí, že nedemokratické či autoritárske režimy sú aj ohrozením mieru,“ napísala na sociálnej sieti. Zdôraznila, že našou povinnosťou je, aby sme svet prosperity, slobody a demokracie nielen chránili, ale ho aj odovzdali budúcim generáciám. „Majme pritom na pamäti odkaz všetkých, ktorí za slobodu našich generácií zaplatili tou najvyššou cenou – svojimi životmi,“ uviedla.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite