Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Taraba odvolal riaditeľa SHMÚ Benku

.tasr .slovensko

Vo funkcii bol 11 rokov a počas tohto obdobia sa na envirorezorte vystriedalo šesť ministrov.

Taraba odvolal riaditeľa SHMÚ Benku FB

riaditeľ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Martin Benko končí vo svojej funkcii. Odvolal ho minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Benko o tom informoval na sociálnej sieti.

„Dnes (pondelok 9. 4., pozn. TASR) som bol bez uvedenia dôvodu ministrom životného prostredia odvolaný z pozície generálneho riaditeľa SHMÚ,“ povedal Benko s tým, že vo funkcii bol 11 rokov a počas tohto obdobia sa na envirorezorte vystriedalo šesť ministrov. „A takmer každému bolo treba vysvetľovať, na čo všetko tu to SHMÚ vlastne máme,“ podotkol.

SHMÚ je podľa Benka nenahraditeľný pre takmer všetky zložky štátu, ako je Hasičský a záchranný zbor, sekcia krízového riadenia ministerstva vnútra, Horská a záchranná služba, Úrad jadrového dozoru, Ozbrojené sily SR či letecká a cestná doprava. „Teším sa, že sme toto obdobie zvládli bez vážnych výpadkov vo fungovaní (napriek mnohým výrazným ohrozeniam) a výrazne sa podarilo rozšíriť štátnu pozorovaciu sieť meteorologickú, hydrologickú aj pre kvalitu ovzdušia,“ skonštatoval odvolaný riaditeľ.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite