Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka: Rómski študenti si želajú, aby Slovensko bolo tolerantnejšie

.tasr .slovensko

Do paláca pozvala rómskych študentov vysokých a stredných škôl z celého Slovenska.

Prezidentka: Rómski študenti si želajú, aby Slovensko bolo tolerantnejšie SITA/Jana Birošová

rómski študenti by si veľmi želali, aby Slovensko bolo tolerantnejšou krajinou, ktorá rómskym deťom dokáže dať šancu a prijme ich. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti pri príležitosti pondelkového Medzinárodného dňa Rómov. 

Priblížila, že niektorí už dnes pomáhajú deťom a mladým z rómskych komunít a sú pre mnohých inšpiráciou. „Hovorili mi však aj o skúsenosti s rasizmom alebo nedôverou v ich schopnosti pre ich pôvod,“ ozrejmila prezidentka. Upozornila, že mnohí museli ďaleko viac zabojovať, aby dokázali, že majú na štúdium, a vybojovali si svoje miesto a úspech.

„Všetkým našim Rómom a Rómkam pri príležitosti ich dnešného sviatku želám, aby sme spoločne s vami vytvárali zo Slovenska náš spoločný domov, v ktorom má každý šancu uspieť a je posudzovaný podľa svojich činov, nie farby pokožky,“ doplnila. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite