Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NRSR: Mimoriadnu schôdzu k útokom medveďov zvolajú na utorok 9. apríla

.tasr .slovensko

Podnetom je štvrtkový útok medveďa na 35-ročného muža na Liptove.

NRSR: Mimoriadnu schôdzu k útokom medveďov zvolajú na utorok 9. apríla SITA/Alexandra Čunderlíková

mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k riešeniu ochrany ľudí pred útokmi medveďov zvolajú na utorok 9. apríla. Podnetom je štvrtkový útok medveďa na 35-ročného muža na Liptove. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR. 

Vláda v stredu (3. 4.) parlamentu navrhla schváliť návrh ústavného zákona o možnom odstrele rizikových medveďov v skrátenom legislatívnom konaní. Minulý týždeň v stredu (27. 3.) schválila návrh ústavného zákona, ktorým sa stanovili podmienky, pri splnení ktorých možno pristúpiť k odstrelu medveďa. Zákon umožňuje v okolí miest a obcí vytvoriť 500-metrovú bezpečnostnú zónu. Ak sa bude medveď nachádzať v tejto zóne, bude možné pristúpiť k jeho likvidácii bez správneho konania.

Nárast útokov medveďa na človeka je podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) masívny. Tvrdí, že minulý rok bolo 12 útokov, tento rok ich koncom marca bolo deväť.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite