Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

.tasr .slovensko

Účastníci neskôr vytvorili aj živú reťaz okolo budovy rozhlasu ako vyjadrenie nesúhlasu s návrhom zákona o Slovenskej televízii a rozhlase.

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest SITA/Milan Illík

stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine. 

Na proteste prečítali spoločné vyhlásenie občianskych iniciatív s názvom Ruky preč od RTVS. Dohromady sa pod neho podpísali občianske iniciatívy z 19 slovenských miest. 

„Návrh zákona o RTVS z dielne súčasnej vládnej koalície má jediný cieľ - úplné ovládnutie verejnoprávneho mediálneho priestoru a jeho využívanie na šírenie správ podporujúcich súčasnú vládnu moc a jej zahranično-politické smerovanie,“ uviedla Lucia Štasselová za iniciatívu Mier Ukrajine.         

Ministerstvo kultúry SR 11. marca predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Súčasná inštitúcia by sa nemala rozdeliť, navrhuje sa však viacero zmien. Rezort v pondelok (25. 3.) informoval, že návrh zákona sa odkladá, dokým sa k nemu nevyjadrí Legislatívna rada vlády SR, a že vzhľadom na počet pripomienok a komplexnosť problematiky aktuálne pracuje na dopracovaní nového zákona.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite