Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predseda Aliancie zrušil stretnutie s Ivanom Korčokom – čo to znamená podľa Eugena Kordu

.redakcia .eugen Korda .slovensko

Krisztián Forró to odôvodnil tým, že je to už „bezpredmetné“.

Predseda Aliancie zrušil stretnutie s Ivanom Korčokom – čo to znamená podľa Eugena Kordu SITA/Jana Birošová

ivan Korčok hovorí, že je „zjavné, že Aliancia podporí Petra Pellegriniho. Mrzí ma, že pán Forró ani len nedal šancu tomu, aby si vypočul moju prezidentskú víziu, ktorú ponúkam aj maďarským spoluobčanom. Mám však veľký rešpekt k Maďarom žijúcim na Slovensku a zároveň im verím, že napriek rozhodnutiu Aliancie naložia so svojím hlasom zodpovedne a slobodne.“

Maďarských voličov označil ako „historicky vždy na strane demokratického spektra“ a bol by rád, keby to tak zostalo i naďalej.

Podľa jeho slov vníma aj to, že „maďarská menšina už dlhší čas nemá v parlamente zastúpenie“ a vyhlásil, že chce byť prezidentom, ktorého budú zaujímať aj život a problémy menšín.

Ako prezident by apeloval aj na to, „aby sa z európskych zdrojov rozvíjal aj juh Slovenska, ktorý bol doteraz najviac zanedbávaným regiónom vládami Smeru“.

Pripomenul tiež, že Peter Pellegrini bol vo vládach, ktoré sprísnili zákon o občianstve.

Za podstatné označil dobré a korektné susedské vzťahy, dobrú spoluprácu a podporu a ochranu menšín tak, aby sa tu všetci bez rozdielu cítili doma.

vysvetlenie Eugena Kordu

Pán Forró, ktorého strana sa zradikalizovala a už niekoľko rokov, je pod vplyvom a dozorom maďarského premiéra Viktora Orbána, ničím neprekvapil, keď sa rozhodol zrušiť stretnutie. Ak pán Forró tvrdí, že Ivan Korčok nie je priateľom Maďarska a Maďarov, tak klame, pretože Ivan Korčok v tom zmysle nikdy nič nepovedal. Na druhej strane však kritizoval kroky niektorých maďarských štátnych predstaviteľov, ktoré spochybňovali územnú integritu Slovenska. 

Aj prvé kolo prezidentských volieb ukázalo, že nie nepodstatná časť našich maďarských spoluobčanov nepodľahla týmto klamstvám predsedu Aliancie a volila pána Korčoka, ktorému vždy, nech už zastával akýkoľvek úrad, išlo o to, aby ľudia na južnom Slovensku žili v pokoji a mieri. To, že pán Forró zrušil stretnutie s Ivan Korčokom, ukazuje, že dáva prednosť bezcharakternému predsedovi Hlasu a Národnej rady SR pred kandidátom, ktorý vo svojej kampani na rozdiel od Petra Pellegriniho nikdy neklamal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite