Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivana Korčoka môžeme považovať za víťaza v prvom kole prezidentských volieb

.sita .slovensko

Hlas mu odovzdalo 953 921 voličov, čo je 42,44 %.

Ivana Korčoka môžeme považovať za víťaza v prvom kole prezidentských volieb SITA/Milan Illík

víťazom prvého kola prezidentských volieb, po spočítaní výsledkov 99,86 % volebných okrskových zápisníc, sa stal Ivan Korčok. V druhom kole sa s ním stretne Peter Pellegrini, ktorého zakrúžkovalo 833 223 voličov, čo je 37,07 percenta. Oficiálne výsledky súboja o prezidentské kreslo však zverejní Štatistický úrad SR (ŠÚ) v nedeľu 24. marca okolo obeda.

Tretí najvyšší podiel platných hlasov získal v prvom kole prezidentských volieb Štefan Harabin, ktorého odporúčali voliť aj dvaja kandidáti, ktorí zo súboja odstúpili – Andrej Danko a Róbert Švec. Po sčítaní takmer sto percent hlasov získal podporu 11,74 %. Nasledoval Krisztián Forró so ziskom 2,91 % hlasov, Igor Matovič s 2,18 % a Ján Kubiš s 2,03 %. Menej ako percento platných hlasov získali Patrik Dubovský s podielom 0,71 %, Marian Kotleba s 0,56 % a Milan Náhlik s 0,13 %. Z celového počtu 4,326 mil. voličov zapísaných v zoznamoch voličov sa pritom podľa neoficiálnych výsledkov v prvom kole voľby prezidenta zúčastnilo 2,241 mil. voličov. Volebná účasť tak dosiahla 51,8 %.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite